Witam serdecznie
Drzewo genealogiczne mojego męża - Roberta Szwarc sięga już 1790 roku
bardzo dużą pomocą okazała się strona Pana Minakowskiego. I o ile nazwisko Szwarc mam udokumentowane do 1790 to z nazwiskiem prababci Julianny Szwarc z domu Olędzka mam problem.
Otóż wiem, że Julinna Szwarc z domu Olędzka miała rodziców Antoniego i Amelię z domu Rzepkowską.
Rodzeństwo Julianny rodziło się w Zaborówku k/Leszna pod Warszawą (siostry: Eleonora, Marianna i Franciszka; bracia Kazimierz, Jan, Józef i Stanisław) ale Julianna musiała być najstarsza i nie urodziła się w Zaborówku. Nie mam daty urodzin.
Julianna wyszła za mąż za Ludwika Szwarc w Zaborówku w 1899 roku. Tam urodziły się ich dzieci, ale w pewnym momencie przeprowadzili się do Mosiny w Wielkopolsce ( nie wiem dlaczego). Zamieszkali w Mosinie i tu zmarli. Jeden z ich synów był dziadkiem mojego męża, niestety dziadek zmarł przed narodzinami męża i nikomu nie przekazał historii rodziny - był bardzo, bardzo skryty i tajemniczy. Stąd z ciekawości zaczęłam szukać korzeni. Może ktoś zna rodzinę Olędzkich i pomoże mi w poszukiwaniach albo spojrzy na drzewo Szwarców i pomoże je rozbudować.
Tu drzewo Szwarc:
http://www.myheritage.pl/site-family-tr ... 951/szwarcpozdrawiam z nadzieją na informacje
Lila