Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne GNIAZDO

Forum dyskusyjne WTG GNIAZDO
Teraz jest 18 lis 2024, 05:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 kwi 2014, 20:34 

Witam.

Wiktoria Brząkowska, moja babcia, jak wynika z aktu zgonu sporządzonego w Kaliszu, urodzona w Słupcy około roku 1890, córka Józefa i Marianny.
Zawarła związek małżeński dn. 30.09.1911 w ppw. św. Mikołaja ( prawdopodobnie w Słupcy ). I to są wszystkie informacje jakie posiadam.
Zwracam się z prośbą do forumowiczów, jeśli ktoś posiada jakieś dane o tej osobie, lub jej rodzicach i rodzinie, o podzielenie się wiadomością.
Pisałam do Archiwum w Koninie, ale tam życzą sobie dokładnych danych o sygnaturze i numerach, albo przeprowadzą kwerendę.
Każdy z nas wie ile to kosztuje, a to nie jest jedyny potrzebny akt z archiwum.

Poszukuję:
Kujawiński, Sobczak, Musiak, Jochan (Kalisz) ; Przerański, Czerniak - Cierniak (Pamięcin); Mikołajczyk (Błaszki); Brząkowski, Ciesielski, Jankowski, Błaszak (Słupca i Września), Walczak, Janiak (Kuchary).

PostNapisane: 17 kwi 2014, 21:59 

Poszukaj na stronie http://slupcagenealogy.com/SearchPg.aspx

--------------------------------------
Komorowski Antoni akt ur. II poł. XVIIIw.(Czerniejewo i okolice) Brzostowski Antoni zgon poł.XIXw. (?) Brzostowski Kazimierz XVIIIw.(kuj.pom.)

PostNapisane: 18 kwi 2014, 14:50 

Witam.

Dziękuję Lilu, a tam już dawno szukałam i niestety. Jest inna Wiktoria ur. 1892 r. i do tego są inni rodzice.
Na chwilę obecną, nie jestem pewna czy mogę ich powiązać, bo brak szczegółowych danych.

Poszukuję:
Kujawiński, Sobczak, Musiak, Jochan (Kalisz) ; Przerański, Czerniak - Cierniak (Pamięcin); Mikołajczyk (Błaszki); Brząkowski, Ciesielski, Jankowski, Błaszak (Słupca i Września), Walczak, Janiak (Kuchary).

PostNapisane: 03 paź 2014, 08:44 

Eluś napisał(a):
Witam.

Wiktoria Brząkowska, moja babcia, jak wynika z aktu zgonu sporządzonego w Kaliszu, urodzona w Słupcy około roku 1890, córka Józefa i Marianny.
Zawarła związek małżeński dn. 30.09.1911 w ppw. św. Mikołaja ( prawdopodobnie w Słupcy ). I to są wszystkie informacje jakie posiadam.
Zwracam się z prośbą do forumowiczów, jeśli ktoś posiada jakieś dane o tej osobie, lub jej rodzicach i rodzinie, o podzielenie się wiadomością.
Pisałam do Archiwum w Koninie, ale tam życzą sobie dokładnych danych o sygnaturze i numerach, albo przeprowadzą kwerendę.
Każdy z nas wie ile to kosztuje, a to nie jest jedyny potrzebny akt z archiwum.

Witam. :D

Witam z uśmiechem, ponieważ dzięki uprzejmości p. Krystiana Chwiałka, mam akt urodzenia Wiktorii Brząkowskiej.
Urodziła się 29.05.1887r. w Słupcy, ale rodzice to Stanisław i Marianna Jankowska, a nie Józef i Marianna jak było podane w akcie zgonu Wiktorii.
Przez taką pomyłkę nie mogłam połączyć rodziny i budować dalej moje drzewo genealogiczne.
Teraz ruszam dalej. Na przód przygodo ! :lol:

Poszukuję:

Strefa czasowa: UTC + 1