Cytuj:
Jakoś Cię z młodości nie kojarzę choć być może się już spotkaliśmy.
Odnoszę wrażenie,że moja młodość jest nieco starsza
Cytuj:
Wracając do tematu poszukuję informacji o rodzinie Jana Rybackiego. Będąc w styczniu w Archiwum w Poznaniu natknąłem się na informację, że jakiś Laurencjusz Rybacki ożenił się z Anną Kaszkowiak w 1919r.
Mam kartoteki 11 Ann (?) z Kaszkowiaków, dla których rok 1919 odpowiada; brak informacji o ich mężach.
Nie mam także informacji o Laurencjuszu...
Cytuj:
Zwróciłem na tą informację uwagę przez to, że poszukuję Rybackiego oraz , że mam bratową, której matka pochodziła z Kaszkowiaków.Poza tym ze względu na brak czasu nic wiecej się nie dowiedziałem.Jak będe w maju to spróbuję się dowiedzieć wiecej.Prośba do Ciebie o maila gdybyś natkął się gdzies na informacje o Rybackich z Szamotuł czy z Gaju k/Szamotuł .
Czy masz jakieś nowe informacje o Kaszkowiakach? Może podasz więcej szczegółów o rodzinie Twojej bratowej? Skąd pochodzi?
Ja zbieram wszelkie informacje o osobach noszących to zacne i bardzo stare nazwisko - nigdy nie wiadomo co będzie potrzebne.
Na tej zasadzie założyłem więc kartotekę wspomnianemu już Laurencjuszowi Rybackiemu.
A tak ogólnie - witaj ponownie. Niedługo miną 2 lata od Twojego pierwszego maila...
Ja właśnie przeglądam swoje różne zapiski pod kątem wpisania zawartych w nich różnych informacji do wspomnianej już mojej kartoteki. Stąd "reaktywacja".
Pozdrawiam.