Szanowni Państwo, poszukuję potwierdzenia informacji znalezionych na portalu MH w kilku drzewach m.in rodzin: Priebe, Górny, Mieloch. Otóż w moich poszukiwaniach dotarłem do przodków: Karola (prawdopodobnie używającego również imienia Szymon), Mielocha i Wiktorii z domu Rozmiarek. Wg informacji zawartych w rodzinnych zapiskach, Wiktoria mogła być ponownie zamężna z Piaseckim.
W przytoczonych powyżej drzewach widnieją informacje: - dla Karola: urodzenia: 25 paź 1772 w Niesłabinie i śmierci: 24 lut 1837 w Niesłabinie. Rodzice to Mateusz Mieloch i Katarzyna - dla Wiktorii: urodzenia: 20 gru 1779 w Dębcu i śmierci: 13 kwi 1868 w Niesłabinie. Rodzice to Marcin Rozmiarek i Agnieszka
Nie mniej obawiam się, że są to dane powielane i kopiowane z drzewa do drzewa, a wolałbym się upewnić co do ich prawidłowości. W Projekt Poznań ani na Basi nie znalazłem żadnych potwierdzeń. Zleciłem kwerendę na której wyniki czekam, ale być może ktoś osobiście sprawdzał księgi dla Niesłabina i ma wynotowane numery aktów mogących potwierdzić/zdementować powyższe informacje. Oczywiście we wspomnieniach drzewach są też dalsi przodkowie tych osób co do których również chętnie pozyskam wiadomości. z Wyrazami szacunku, Błażej Obremski
_________________ Poszukuję informacji o nastepujących rodzinach: Obremscy (Rubinkowo, Toruń) Najstarszy przodek Franciszek Obremski Aumuller (Swarzędz) Smentek, Kobyłka (Lwówek) Grześ, Bulczyński (okolice Wrześni)
|