agnieszka179 napisał(a):
Poszukuje rodziny mojego dziadka(Jan Przybylski)ur w Niesłabinie w 1917 roku. Matka miała na imię Magdalena Przybylska, ojciec nieznany. Rodzinna historia mówi, że moja prababka pracowała jako służąca w okolicznym Dworze i miała nieślubne dziecko z...? tego właśnie nie wiem, pra dziadek zawsze mówił, ze u nas w żyłach płynie błękitna krew:) Niestety nic poza tym nie powiedział. Zdaje sobie sprawę, że to nie jest zbyt dużo informacji, ale za każdą będę wdzięczna. W sumie to powinnam mieć inaczej na nazwisko i może gdzieś w okolicach Śremu żyje rodzina, o której nawet nie mam pojęcia...
Z góry dziękuje za informacje...BARDZO interesuje mnie historia mojej rodziny
W takim wypadku polecam zrobić badania DNA najstarszego pokoleniem członka tej rodziny (np. test Family Finder). Ostatnio miałem podobny przypadek i na dzień dzisiejszy badania te pozwoliły ustalić osobę, która również była nieślubnym dzieckiem najprawdopodobniej po tym samym ojcu (bardzo podobna historia z okolic Śremu, tylko przebadanych zostało w celu wykluczenia jeszcze kilku innych krewnych). Potwierdzenie ojca to też mam nadzieję kwestia czasu.
Pozdrawiam
Piotr