Oczywiscie archiwum to podstawa - takie dane ja wypisywałem lub dostałem od Pani Wiesławy Hunt , Miroslawy Janickiej.
Wspólnie szukalismy/a każdy swoje linie i czest bylismy w czytelin razem, al przynam się pani Wiesława była pierwsza.
Nie ma zgody do prezentowania calych drzew a takowe ja dostałem, ale fragmenty i to co pisze to juz nie problem.
Na te drzewa połowuje sie na rok 1670, oczywiscie droga kręta i pełną ale jak ja tutaj pisze logiczną, bez przrw lub domysłow.
Pani szuka Harwich , ja bardziej Hunt i inne nazwiska ale na tym forum często o tym pisze i wypuszczam nazwiska.
Przez Sobkowiak Kabacinski i moja mamę Nowak mamy kontak [ przypominam zdjecia Kwieciński, czy coś się z rozpoznaniem rozwineło?] - teraz jest podobnie.
To sie sugeruje to pomysly lub przypuszczenia.
Można się pomylić, ale na pewno nie preferuje szybkiego łaczenia rodzin, sprawdzam, lub dodaje do moich nazwisk zdanie
przypisanyOjcu ,Matce żonie to widoczne w moich drzewach w paru przypadkach.
Założyłem forum
Dane których nie ma w Projekcie Poznań z myśla o wpisywaniu danych cząstkowych
z plikiem [ to ten link] do którego wpisuje i zbieram rózne dane.
Nikt nikt nie pofatygował się abym dopisał jakiejkolwiek dane, nawet te które podał na forum.
lub inne.
Projekt Poznan to fantanstyczny pomysł - ale preferuje dane pełne.
Powiem tylko ze to chcemy przkazać sluby, zgony, urodzenia i inne drobne fakty jaby np wypisywanie swiadków chrzestnych to tez cenny fakt.
Czy pomysł który podalem jak forum jest udany, tak ,ale kontunowany.
Natomiast plik pobierany ciagle
Proponuje pare minut rozmowy na Skype , nie bedzie rewelacji ale moze cos nowego odkryjemy w tej rozmowie
kabat1953
Projekt Poznan - parafie i dane cząstkowe i pojedyncze
viewtopic.php?f=3&t=965
Grempka,Srajek/Owczarczak/Majchrzak k/Kościana,Wyskoć,Wławie,Maciejewo