Witam wszystkich. To mój pierwszy post na Forum, jako że moje poszukiwania genealogiczne po raz pierwszy od kilkunastu lat wykroczyły poza teren Kujaw
Poszukuję aktu małżeństwa
Józefa Maciaszka (rolnik, na podstawie ur. dzieci urodzony ok. 1875) i
Antoniny Kuśmierek (ur. ok. 1880). Pierwsze dziecko tej pary, jakie udało mi się znaleźć to Adam (ur. 1903 Russocice par. Russocice), wszystkie kolejne dzieci (w tym moja prababka)również rodziły się w Russocicach.
Bazuję na razie tylko na skanach dostępnych online tj. Szukaj w Archiwach, Basia i Poznan Project. Mam rozrysowane drzewo Maciaszków z par. Russocice i częściowo par. Wyszyna. Ze względu na to, że rodzina była bardzo liczna i dodatkowo imiona często się powtarzały, nie mogę "ulokować" poszukiwanego Józefa w tym drzewie. Przypuszczam, że aktu ślubu trzeba szukać w ościennych parafiach (np. Wyszyna, Tuliszków).
Brak niestety często skanów online z interesującego mnie okresu, tzn. szacuję 1896-1903.
Czy ktoś z Was ma dostęp/ informacje o Józefie i Antoninie?
PS Przy okazji dodam, że gdyby ktoś był zainteresowany informacjami o Maciaszkach z Russocic, to chętnie się podzielę się tym, co udało mi się ustalić.
Pozdrawiam,
Dominika