Dziękuję za info. Panie Damianie, czy ma Pan możliwość sprawdzenia następujących rzeczy: 1. Urszula Burchart (lat 24) - ślub we Wierzchucinie Królewskim w 1845 - czyją była córką, 2. Marianna Burchart (lat 24) - ślub w Mąkowarsku w 1820 - czyją była córką, 3. Izydor B. (lat 30) & Anna Ziętak (lat 20) - ślub we Wierzchucinie Królewskim w 1831 - brakują mi ich rodzice, 4. Znalazłem ślub Matthiasa B. (lat 26) w Mąkowarsku w 1860, syna Ludwika B. i Anny Ziętak - interesują mnie dziadkowie Matthiasa. 5. Taką samą sytuację mam w przypadku Kazimierza B. i jego żony - Justyny Szali, którzy byli rodzicami Tadeusza B. (lat 27, ślub w Mąkowarsku w 1853) i Gertrudy (od 1848 po mężu Ramion - ślub w Wierzchucinie Królewskim), 6. Tak samo jest w przypadku Andrzeja B. i żony Justyny Stachowicz - ich syn Jan B. ożenił się w 1853 w Wierzchucinie Królewskim w wieku lat 26. 7. Szukam też rodziców Józefa B. i jego żony Ewy Fabinowskiej, których córka Katarzyna (lat 21) w 1843 we Wierzchucinie Królewskim wyszła za Jana Jankowskiego, 8. W 1836 we Wierzchucinie Królewskim w wieku lat 21 Ewa B. wychodzi za Józefa Szymańskiego. Jako jej rodzice wpisani są Marcin Winter i też Ewa B. Czyżby to było ich nieślubne dziecko czy błąd w wpisywaniu? Może uda się znaleźć jej dziadków? Jeśli ma Pan taką możliwość, to proszę mi coś z tego znaleźć. Może ktoś inny ma na ich temat wiadomości lub uzupełnić innymi Burchardtami z tych okolic. Tworzę drzewo we współpracy z p. Jerzy Burchardtem z Gliwic. pozdrawiam - Wiktor
_________________ Poszukuję osób o nazwiskach Burchardt, Muller, Podlewski, Groszkiewicz, Miński, Te(a)rczewski, Feliszkowski, Krzeszkiewicz, Nocoń, Serafin, Lepczyński ....
|