Witam W historii mojej rodziny pojawia się wątek,gdzie mąż-żona i ich syn umierają po wypiciu alkoholu metylowego. w Aktach zgonu jest informacja "Naniesiono na podstawie pisemnego zgłoszenia miejscowej policji w Czarnkowie z dnia 2 stycznia 1945" Czy jest możliwość dojścia do takich notatek? Może nie byłabym aż tak ciekawa ich,ale z przekazów rodzinnych wynika też że oprócz tych trojga pochowanych jednego dnia,jest z nimi pochowana też kobieta..... No własnie,nie jest ona wypisana na płycie nagrobnej,jest totalnie nieznana,nie jest to żona ich syna (tylko podobno kochanka). Może w tych notatkach Policyjnych jest coś napisane o niej. Choć wiemy jak jest z przekazami rodzinnymi-różnie. Nie mogę sobie jakoś wyobrazić,że została "ona" pochowana bez żadnego zapisu. Dodam tylko,że sprawą zajmowało się Gestapo.Może ktoś mi pomoże rozwikłać tą tajemnicę i pokieruje mnie odnośnie policyjnych notatek Pozdrawiam.Beata
_________________ Poszukuję Kalupa Feliks +Bednatzka Jadwiga ślub Franciszka Unisławska Ur.28.02.1917-rodzice? Kazimierz Jelonek ur.03.03.1919-rodzice? Duszyński Stanisław ur.1833? i żona Bandurska Antonina ur 1834 -rodzice?
|