Nr 1 Kuczków, dnia 2 października 1874 Przed niżej podpisanym urzędnikiem stanu cywilnego stawili się dzisiaj znany Jan Nawrocki komornik z Ordzin i zgłosił, że jego ojciec Michał Nawrocki, lat 88, wyznania katolickiego, zamieszkały Janków Dominium, urodzony ?Wittwer?, dnia 2 października 1874 zmarł o godzinie dziesiątej wieczorem. Odczytano, przyjęto i podpisano (-) + + + Johann Nawrocki v. Taczanowski Urzędnik stanu cywilnego (-) v.Taczanowski
Uzgodnienia w USC Kuczków, dnia 1 października 1875 Jan Franciszek Nawrocki, wezwany do stawienia się w sprawie jego dotyczącej, według własnych informacji, oświadcza co następuje: "jestem prawowitym synem Michała Nawrockiego zmarłego w Jankowie, wiem z własnego doświadczenia, że ojciec mój zmarł w Dominium Janków, które jest oddalone o około tysiąc kroków od miejsca mego zamieszkania w Ordzinie(Ordschin), także jako jego syn odwiedzałem go kilkakrotnie w czasie choroby i również urządziłem mu pogrzeb na własny koszt." Odczytano, przyjęto i jako niepiśmienny opatrzył swoimi znakami (-) + + + Johann Franz Nawrocki Urzędnik stanu cywilnego (-) v.Taczanowski
_________________ Pozdrawiam serdecznie Wojciech Derwich
|